1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Charlotte Russe

Charlotte Russe

  • , Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-02-2005

Ingrediënten


0,25 l. slagroom
1 eiwit
5 blaadjes gelatine
halve citroen
1 blik ananas
beetje suiker
2 dl. vocht
2 vanillesuiker
ca. 200 gr. lange vingers



Een heerlijk recept (nagerecht) voor de kerst
van: "M.Welman"

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Slagroom en eiwit apart stijfslaan. Het eiwit bij de slagroom doen, dan de
citroen en suiker.
Gelatine weken. Wat vocht verwarmen en gelatine erbij doen
Dan de rest vh vocht erbij. Als alles begint op te stijven de vruchten en
slagroom erbij.
De wand van een vorm bekleden met lange vingers (rechtop plaatsen met een
beetje boter blijft het plakken). Zet ze stijf tegen elkaar.
Het slagroommengsel erin gieten en laten opstijven in de koelkast.

Voor het opdienen keren (evt. de vorm even in heet water zetten, dan laten
de lange vingers los).

Serveertip

Versieren met een rood lint, slagroom en vruchten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top