1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vispannetje

Vispannetje

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-02-2005

Ingrediënten


200 g zalmfilet
200 g Noordzeetongfilet
200 g Noordzeegarnalen (gepeld)
4 dl visfumet
75 g boter (bakboter)
75 g bloem (tarwebloem)
0.5 dl wijn (wit/droog)
4 dl room
125 g champignons
150 g kaas
peper
zout



Voor 4 personen; van: "Anne"

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De visblokjes pocheren in de visfumet tot ze halfgaar zijn. De vis
uit het kookvocht halen.

De boter smelten en er de bloem doorroeren tot een blonde roux. De
ingekookte fumet over de warme roux gieten en mengen.

De champignons stoven in een beetje boter en het kookvocht bij de
saus voegen. Vervolgens de witte wijn en de room erbij doen. Opnieuw
tot de helft laten inkoken en op smaak brengen met peper en zout.

Van het vuur halen en er de gemalen kaas en de garnalen doorroeren.

De visblokjes in een vuurvast schoteltje schikken en overgieten met
de saus. Er nog wat gemalen kaas over strooien en laten gratineren in
een voorverwarmde oven op 200 graden. Afwerken met wat gehakte
peterselie.

Serveertip

Serveren met stokbrood of puree.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top