1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Banketbakkersroom

Banketbakkersroom

  • Internationaal,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 02-02-2005

Ingrediënten


*



Hier heb ik ook het recept van zelf banketbakkersroom maken. van ":-) Karin :-)"

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Klop 4 eidooiers samen met 100 gram fijne tafelsuiker en twee zakjes
vanillesuiker tot een romige creme, die als een dik lint van de garde
loopt.
Zeef er 65 gram bloem boven en roer het tot een glad mengsel.

Breng dan in een sauspan een halve liter melk aan de kook**
Giet de warme melk al roerende in een dunne straal bij de dooiercreme.

Giet dit weer in de sauspan en breng het al roerrende, op een laag
vuur, langzaam aan de kook. Laat de banketbakkersroom, al roerende, ca.
5 minuten op een laag vuur zachtjes koken tot het iets aan de bodem
gaat plakken ***



Serveertip

Doe de room in een kom en zet deze in een bak met ijskoud water. Laat
de room al roerende koud worden (pas op dat je niet te had gaat en er
water bij in roert :-)))
** Als je graag mokkasmaak wilt: roer 2 eetlepels oploskoffie door de
kokende melk.
*** Chocoladesmaak: Breek 60 gram pure chocolade in kleine stukjes en
roer de`e door de hete room. Blijf roeren tot de chocolade is opgelost.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top