1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. banketbakkersroom

banketbakkersroom

  • Internationaal,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-02-2005

Ingrediënten


1 vanillestokje
1/2 liter volle melk
120 gram suiker
5 eidooiers
50 gram bloem
15 gram custard



From: "Els"; Ik heb het zelf nog nooit gemaakt, maar op google vind je allerlei recepten van banketbakkersroom. Dit is een voorbeeldje:

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Halveer het vanillestokje in de lengte en schrap het merg eruit.
Breng de melk met vanillestokje en merg en 60 gram suiker langzaam aan de
kook, zet het vuur laag en laat alles 20 minuten heel zachtjes trekken, zeef
de melk.
Klop de eidooiers met de resterende suiker schuimig (ruban), zeef bloem en
custard en meng ze in gedeelten bij de eidooiers, zorg ervoor dat alle
ingredienten goed gemengd en opgenomen worden.
Giet al roerende de melk heel langzaam bij het eidooiermengsel, schenk alles
terug in de pan en laat op zacht vuur al roerende in 1 minuut gaar worden en
binden.
Giet de creme in een kom en leg er, tegen velvorming, plasticfolie op, laat
afkoelen.

Serveertip

En hier vind je nog een recept: http://natali.mine.nu/recepten/geleroom.html

Ik hoop dat je er wat aan hebt...



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top