1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Vijgen gevuld met walnoten en honing

Vijgen gevuld met walnoten en honing

  • Spaans, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 02-02-2005

Ingrediënten


30 ml rode wijn, 30 ml port, 2,5 dl sinaasappelsap, 1,75 dl honing, 1
kaneelstokje, stukje sinaasappelschil van 5 cm, 500 gram gedroogde
vijgen, 1,5 kop walnoten in stukjes. Gekruide yoghurt: 2,5 dl yoghurt,
1 el bruine suiker, 1 tl kaneelpoeder.



Spaans nagerecht voor 4-6 personen
Voorbereidingstijd: 30 minuten Kooktijd: 45 minuten; From: Stien

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1. Vermeng rode wijn , port, sinaasappelsap, honing, kaneelstokje en
sinaasappelschil in een grote roestvrijstalen pan. Langzaam aan de kook
brengen, dan ca. 10 minuten zonder deksel laten pruttelen.

Bereidingswijze


2. Maak in elke vijg een snee van boven- tot onderkant, en vul die
met 3-4 stukjes walnoot. Vijgen voorzichtig in kokend rode-wijnmengsel
leggen. Afdekken en 45 minuten op laag vuur koken.
3. Gekruide yoghurt: Vermeng yoghurt, bruine suiker en kaneelpoeder
in een kleine kom. Afdekken met plasticfolie en minstens 30 minuten
voor gebruik in de koelkast zetten om de smaken tot hun recht te
laten komen.

Serveertip

4. Vijgen warm of koud serveren met gekruide yoghurt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top