1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Vlammende eieren

Vlammende eieren

  • Spaans, Tussendoortje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-02-2005

Ingrediënten


2 eetlepels olijfolie, 1 kleine ui gesnipperd, 1 kleine rode paprika in
stukjes, 1 theelepel fijgehakt rode spaanse peper, 1 blik tomaten van
440 gram fijngehakt, 2 eetlepels tomatenpuree, 6 eieren, 12 dunne
plakjes pikante salami, 2 eetlepels gehakte verse peterselie.



Tapas :Een pittig gerecht voor 4-6 personen; Voorbereidingstijd: 25 minuten Baktijd: 25 minuten; From: Stien

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de over voor op 160 graden Celcius. Olie in een
middelgrote pan verhitten, ui toevoegen en op matig vuur zacht en
goudbruin bakken. Paprika en Spaanse peper toevoegen en nog 2-3 minuten
bakken. Tomaten en tomatenpuree erbij doen en zonder deksel op de pan
alles op laag vuur onder af en toe roeren 10 minuten bakken.
2. Tomatenmengsel in een lage overschaal overdoen. Druk met de
bolle kant van een soeplepel zes kuiltjes in het mengsel voor de
eieren. Breek voorzichtig in elk kuiltje een ei.
3. Dek het mengsel af met salami. 20-30 minuten bakken tot de
eiwitten gestold, maar de dooiers nog zacht zijn.
4. Bestrooien met peterselie en direct opdienen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top