1. Home
  2. Recepten
  3. Indiase keuken
  4. Satesaus

Satesaus

  • Indiaas, Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 02-02-2005

Ingrediënten


250 ml water,
half bouillonblokje (ik neem meestal Rundvleesbouillon)
klein gesnipperd uitje,
flinke scheut Ketjap Manis,
gooi knoflookpoeder ;-)
Pindakaas (Geen Calve, is niet te pruimen)
eventueel sambal oelek.



Van ":-) Karin :-)"

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Water op laag vuur zetten met de ingredienten, behalve de pindakaas en sambal.
Laten trekken (niet koken) totdat de uitjes bruin zijn.
Daarna gas wat hoger en twee en halve pollepel pindakaas toevoegen, blijven roeren en aan de kook laten komen. Is het te dun dan nog beetje pindakaas toevoegen (Niet te veel, het wordt snel te dik).
Eventueel voor de smaak wat sambal oelek toevoegen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top