1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Tira mi su

Tira mi su

Door: anjad

  • Italiaans, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 01-02-2005

Ingrediënten 6 personen


1 dl sterke, hete espressokoffie; 50 g kristalsuiker; 2 eetlepels koffielikeur; 75 g lange vingers; 2 eierdooiers; 50 g poedersuiker; 250 g mascarpone (of 1 bekertje creme fraiche en 1/8 l slagroom); cacaopoeder


Verder heb je nodig


Een schaal om de lange vingers te laten drenken en een schaal om het toetje in te serveren (of meerdere vierkante of rechthoekige 1-persoonsschaaltjes)


Een lekker Italiaans toetje.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Los de kristalsuiker op in de hete koffie en roer de koffielikeur erdoor. Leg de lange vingers naast elkaar in een schaal en bedruppel ze met het koffiemengsel. Laat dit ca. 10 minuten intrekken. Klop de eierdooiers met de poedersuiker heel licht en schuimig. Roer de mascarpone los (of klop de creme fraiche met de slagroom bijna stijf). Schep de mascarpone (of het roommengsel) luchtig door de eierdooiers zodat er een creme ontstaat.
Leg in 1 grote of meerdere kleine schaaltjes afwisselend laagjes (gedrenkte) lange vingers en creme. Eindig met de creme en bestrooi de bovenkant royaal met cacaopoeder. Laat het toetje minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Serveertip

Het is ook lekker om de gemaakte creme te vermengen met een flinke scheut advokaat.Deel dit recept

Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anjad
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top