Koe Lo Yuk

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-02-2005

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 gram gezeefde bloem * 6 el maizena * 1? theel bakpoeder * zout * 1 el olie * 225 gr varkensvlees * 1 grofgesneden ui * 1 groene paprika in stukjes * 1 blikje ananas * 100 gr bruine suiker * 1 dl rijstazijn * 1 theel geraspte gember * 1 teentje knoflook *6 el tomatenketchup * 6 el ananassap
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak in een kom een beslag van de bloem, 4 el maizena, bakpoeder en zout. Voeg de olie en wat water toe voor een dik glad beslag. Klop het geheel glad met een houten lepel.

Bereidingswijze

Verhit zonnebloemolie in een wok. Snij het varkensvlees in blokjes van 1 centimeter, haal deze door het beslag en leg ze even in de hete olie. Bak er niet teveel tegelijk, ongeveer 6 blokjes per keer. Giet na het bakken het grootste deel van de olie uit de wok en bak dan hierin de paprika, ui en ananas. Roerbak deze 1 tot 2 minuten. Haal het uit de pan en houd het apart. Maak een saus van 2 el maizena, bruine suiker, rijstazijn, gember, knoflook, tomatenketchup, ananassap en zout. Breng het al roerend aan de kook. Voeg op het laatst de groenten en het vlees toe aan de saus. Voor het opdienen nog 2 minuten al roerende doorverwarmen.

Serveertip

Het gerecht kun je garneren met plakjes komkommer en tomaat.Lekker bij een uitgebreide rijsttafel.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten