1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. PIKANTE VLEESBALLETJES

PIKANTE VLEESBALLETJES

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-02-2005

Ingrediënten 4 personen


Benodigdheden voor ca. 25 stuks :
500 gr. verse worst ( saucijsjes )
25 gr. chorizo worst fijngesneden
1 a 2 eetl. paneermeel
1 ei
zout naar smaak
snufje cayennepeper
1 teentje knoflook fijngesneden
1 eetl. fijngesneden oregano
2 eetl. fijngesneden peterselie
2 eetl. olijfolie
2 sjalotjes , fijngesnipperd
2 theel.sambal of 1 el chilisaus
1 teentje knoflook fijngesnipperd
3 grote tomaten in blokjes gesneden.
2 a 3 dl. vleesbouillon
1 eetl. fijngesneden peterselie



Lekkere vleesballetjes koud of warm te serveren,Bij de borrel of lekker trek.
Bij een stamppotje of witte rijst smaken ze ook prima.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet alles voorgesneden en kruiden klaar.
Snijd de verse worst open
Neem de vulling eruit
Meng dat goed met de chorizo
paneermeel , ei , zout , cayennepeper , knoflook
oregano en peterselie
Vorm hiervan 25 kleine balletjes

Bereidingswijze

Bak de balletjes in 5 minuten rondom bruin in 2 eetl olijfolie
Voeg de sjalotjes - knoflook en tomaten toe
en bak alles ca. 5 minuten mee.
Giet dan 2 a 3 dl. vleesbouillon erbij
Laat de gehaktballetjes gedeeltelijk afgedekt op zacht vuur
ca. 30 minuten sudderen tot de saus is ingedikt

Serveertip

Serveer ze warm of koud
Lekker bij de borrel
Of met witte rijst
Ook heerlijk te serveren bij een stamppot



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sugari


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sugari
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top