1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Cassata

Cassata

Door: kok.v.2

  • Belgisch, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-02-2005

Ingrediënten 2 personen


100 gram cake *
1 1/2 eetlepel marsala
25 gram pure chocolade *
75 gram ricotta *
40 gram witte basterdsuiker *
1 zakje vanillesuiker *
40 gram bigareaux.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bekleed een kleine ronde schaal (doorsnede 20 centimeter) met plasticfolie.
Snijd de cake in dunne plakjes en leg deze op de bodem en tegen de wand van de vorm, houd 2 plakjes cake achter.
Besprenkel de cake in de vorm met marsala.
Rasp de chocolade grof.
Doe de ricotta in een kom en roer de basterdsuiker en vanillesuiker erdoor.
Meng de chocolade en puddingvruchtjes erdoor.
Schep dit mengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad.
Dek het geheel af met de plakjes cake.
Laat de cassata minstens 4 uur in de koelkast opstijven.
Stort de cassata dan op een platte schaal en verwijder het folie.
Eventueel kunt u de cassata nog bedekken met een dunne laag groene marsepein en/of garneren met de bigareaux.

Serveertip

U kunt in plaats van ricotta ook evenveel kwark gebruiken.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kok.v.2
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top