Kipkerrie

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 31-01-2005

Rijst met een lekkere gevulde kip-kerrie saus

Deel dit recept

Ingrediënten
rijst * kipfillet * kerriepoeder * zout * peper * knoflook * bloem * bouillonblokjes * prei * doperwtjes * ananasstukjes * paprika (rood) * scheutje kookroom * champignons * cashewnoten (ongezouten)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 2325,66 kcal
Koolhydraten 367,33 g
Eiwitten 112,98 g
Vetten 38,68 g

Voorbereiding

Kip, prei, paprika, champignons en ananas in kleine stukjes snijden. Bouillon blokjes oplossen in kokend water en binden met bloem. Naar wens kerrie toevoegen voor smaak/kleur

Bereidingswijze

Kook de rijst. Doe de stukjes kip in een wok en strooi en peper, zout en kerrie over. Voeg ook de knoflook toe en bak de kip snel gaar en bruin. Voeg de prei, paprika en champignons toe, en laat alles even mee bakken. Giet de bouillon bij de kip en groenten en doe ook de doperwtjes erbij. Laat het geheel nog even pruttelen om op temperatuur te komen. Ten slotte de ananasstukje, cashewnoten en room toevoeggen. Eet smakelijk!

Laatste reacties

joag0906 avatar
joag0906 26-11-2005

waarom staan er geen hoeveelheden bij????

charlieke avatar
charlieke 04-06-2005

mmmm... lekker, bedankt voor dit heerlijke recept, ...*mmm*...

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten