Kipkerrie
- Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 31-01-2005
Rijst met een lekkere gevulde kip-kerrie saus
Ingrediënten
rijst * kipfillet * kerriepoeder * zout * peper * knoflook * bloem * bouillonblokjes * prei * doperwtjes * ananasstukjes * paprika (rood) * scheutje kookroom * champignons * cashewnoten (ongezouten)Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 2325,66 kcal |
Koolhydraten | 367,33 g |
Eiwitten | 112,98 g |
Vetten | 38,68 g |
Voorbereiding
Kip, prei, paprika, champignons en ananas in kleine stukjes snijden. Bouillon blokjes oplossen in kokend water en binden met bloem. Naar wens kerrie toevoegen voor smaak/kleur
Bereidingswijze
Kook de rijst. Doe de stukjes kip in een wok en strooi en peper, zout en kerrie over. Voeg ook de knoflook toe en bak de kip snel gaar en bruin. Voeg de prei, paprika en champignons toe, en laat alles even mee bakken. Giet de bouillon bij de kip en groenten en doe ook de doperwtjes erbij. Laat het geheel nog even pruttelen om op temperatuur te komen. Ten slotte de ananasstukje, cashewnoten en room toevoeggen. Eet smakelijk!
Laatste reacties
waarom staan er geen hoeveelheden bij????
mmmm... lekker, bedankt voor dit heerlijke recept, ...*mmm*...