1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Boerenkool met pindakaas en gehakt!!Klinkt gek!!

Boerenkool met pindakaas en gehakt!!Klinkt gek!!

Door: marianneoud

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-01-2005

Ingrediënten 4 personen


800 gram boerenkool

600 gram gehaktpeper en zout 4 teentjes knoflook (uit de knoflookpers) 4 eetlepel gehakte muntblaadjes 4 eetlepels pindakaas (eventueel meer) klein handje pinda's (fijn gemaakt) 6 eetlepels ketjap manis 2 bosuitjes aardappelskruidenpaneermeel eventueel: wat pittige gemalen kaas.



Ja, je zal denken wat een idiote combinatie. Maar heel eerlijk de smaak is heel apart. Weer is helemaal anders. De schotel wordt gemaakt in lagen en gaat nog 20 minuten de oven in.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Maak de aardappelpuree volgens je eigen recept. Zet de boerenkool in ruim water, en kook in 20 minuten gaar. Fruit de knoflook in wat olie, bak het gehakt erin rul en voeg peper en zout naar smaak toe. Vet een mooie ovenschaal in, en stort het gehakt op de bodem, en strooi hierover de muntblaadjes. Giet de boerenkool af (niet te droog), en voeg de pindakaas/ketjap/bosuitjes/geplette pinda's toe. Meng tot een mengsel, en stort op de gehakt. Doe hier overheen een dekkende laag aardappelpuree, hierover de kaas en sluit af met een laagje paneermeel. Zet het geheel 20 minuten in een voorverwarmde oven.



Deel dit recept

Reacties (24)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top