1. Home
  2. Recepten
  3. Schotse keuken
  4. Haggis
  5. HAGGIS

HAGGIS

Door: dartajan

  • Schots, Feestmaaltijd
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 31-01-2005

Ingrediënten


1 schapenmaag
1 kg havermout
500 gr schapenvet
500 gr schapenlever
¿ liter bouillon
schapenhart en schapenlongen
1 grote ui
1 theelepel cayenne
1 theelepel gemalen piment (allspice)
zout en peper


HAGGIS
HAGGIS

Haggis is een gevulde schapenmaag, die eruit ziet als een dikke worst. De fijnste Haggis maakt men met reelever in plaats van schapenlever. Haggis dient te worden geserveerd op een zilveren schotel waarbij een hooglander in kilt, spelend op de doedelzak de binnenkomst begeleidt.
Alvorens de Haggis te nuttigen wordt het gedicht "Adress to the Haggis" voorgedragen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rooster de havermout licht in een droge koekepan en wrijf de vlokken fijn.
Hak het vet en de ui fijn.
Kook de lever kort en hart en longen iets langer in water en hak vervolgens alles fijn.
Vermeng de havermout, vet, ui, lever, hart, longen, bouillon en de kruiden en stop dit in de schapenmaag, maar nooit meer dan halfvol.
Druk de resterende lucht eruit en naai de maag goed dicht. Prik hier en daar een klein gaatje in de maag om te voorkomen dat deze tijdens het koken openbarst.
Kook de gevulde schapenmaag in zeer ruim water gedurende 4 tot 5 uur.

Serveertip

Men drinkt bij Haggis vanzelfsprekend een goed glas Whisky, zonder ijs of water.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dartajan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top