Pastagratin met chipolata
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een heerlijke ovenschotel waar u beslist succes mee hebt. Vooraf kan u de saus maken en de
worstjes bakken, zodat u op het moment zelf in een halfuurtje aan tafel kan.
voor 4 a 6 personen; bereidingstijd: 35 min Op het moment zelf 20 min. + 15 min. in de oven
Ingrediënten 5 recipe.people
- 500 g penne rigate- 800 g chipolataworstjes
(beenhouwerij of ?diepvriesvlees)
- 1 kg gepelde tomaten (blik)
- 1 venkel
- 1 ui
- 1 knoflookteentje
- 125 g mozzarella
- 50 g gemalen gruyerekaas
- 2 eetl. olijfolie
- 1,5 blokje runderbouillon
- 1 koffiel. versgesnipperde basilicum
- peper en zout
Voorbereiding
- Snipper de ui en het knoflookteentje fijn.
- Snij de venkel in blokjes van 1 cm.
- Snij de mozzarella in fijne schijfjes en bewaar het vocht waarin de kaas zich bevindt (wei).
Bereidingswijze
Verhit in een kookpan 1 eetl. olijfolie en voeg de fijngesnipperde ui en knoflook toe. Laat even stoven. Meng er de venkelblokjes onder en laat 2 min. stoven. Roer om met een houten lepel.
Voeg de gepelde tomaten, de wei en 1,5 bouillonblokje toe. Kruid met basilicum, peper en zout. Breng aan de kook, dek af en laat gedurende 30 min. op een zacht vuur sudderen.
Verhit in een braadpan een eetl. olijfolie. Bak de worstjes (diepgevroren worstjes hoeft u niet vooraf te ontdooien) langs beide zijden bruin en laat verder gaar worden gedurende 7 a 10 min. (15 min. voor diepvries). Kruid met peper en zout.
Snij de gebakken worstjes in schuine schijfjes van 2 cm.
Op het moment zelf (20 min. + 15 min. in de oven)
Kook de penne rigate gaar in 5 L lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
Meng de penne onder de (opgewarmde) tomatensaus en laat goed doorwarmen.
Plaats in een voorverwarmde oven van 200 ?C gedurende 15 min.
Serveertip
Dien onmiddellijk op en geef er naar wens ciabatta bij.
uit: 'Lekker Pasta'