Kokos Broodtaart
- Antiliaans, Banket
- > 120 min.
Bereidingswijze
De rozijnen gedurende 1 uur in water weken. Beboter een bakblik van 31cm x
21cm. Bekleed de vorm met bakpapier en beboter het bakpapier. De Cream of
Coconut op een laag vuurtje opwarmen. Snijd de broodjes in kleine stukjes. Doe
alles in een mengkom en giet de melk, water en de gesmolten Cream of Coconut
erover. Meng alles goed met een pollepel. Als alles goed dooreen is gemixt, de
rozijnen, geraspte kokos en gekonfijte ananas toevoegen en goed mengen. Klop de
eieren goed los met de kokos aroma en meng ze door het broodmengsel. Schep dit
mengsel in de bakvorm en de bovenkant glad strijken. Laat het broodmengsel voor
een paar minuten staan zodat het brood goed zacht wordt. De vorm zo in de oven
plaatsen, zodat de bovenkant van de taart in het midden van de oven staat. Bak de
taart in de voorverwarmde oven. Controleer met een sateprikker of de taart gaar
is. Als er niets aan de prikker blijft hangen is de taart gaar. De taart uit de oven
nemen en 10 minuten in de vorm laten afkoelen. Daarna op een taartrooster keren,
het bakpapier voorzichtig eraf nemen en af laten koelen.
Oven: 180?C / 350?F Tijd: ? 1.20 uur 12 personen
Serveertip
1 ? wit brood*: De korst van het brood verwijderen.
? Sweetened Cream of Coconut**: Het is dikker dan kokosmelk, erg zoet
en het wordt op de Antillen gebruikt voor de bereiding van o.a. Pi?a Colada en
Kokostaart.
? Rozijnen***: Voor extra smaak kan men de rozijnen voor 2 dagen in
kokos likeur laten weken.
? De rest van de Kokos Broodtaart kan men in de koelkast bewaren.