Gestoofd Vlees (Karni Stoba)

  • Antiliaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 30-01-2005
  • Gestoofd Vlees (Karni Stoba)

    Gestoofd Vlees (Karni Stoba)

    Gestoofd Vlees (Karni Stoba)

een heerlijk recept tja hier valt weinig over te zeggen,je moet het gewoon eens proefen,Het is alleen al een feest als je dit gerecht gaat maken, heerlijk gewoon onwijs lekker

Deel dit recept

Ingrediënten
750 gram rundvlees
1 citroen of limoen
2-3 eetlepels olie
1 ui, gesnipperd
1 paprika, klein gesneden
1 tomaat, klein gesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 vlees bouillonblokje
peper, kerriepoeder, komijnpoeder
1 theelepel mango chutney*
1 eetlepel soya sauce (Ketjap Asin), maggi
2 theelepels piccalilly
2 eetlepels tomatenpuree of 1 eetlepel tomatenpasta
?250 ml. water
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Was het vlees met water en limoensap en snij het vlees in stukken. Doe dit vlees in

een pan met olie, ui, paprika, tomaat, knoflook, bouillonblokje, peper, kerriepoeder,

komijnpoeder, mango chutney, soya sauce, maggi en pikalili. Alles goed mengen en

voor een paar minuten laten sudderen. Tomatenpuree en water toevoegen en goed

mengen. Doe het deksel op de pan. Op een laag vuurtje laten sudderen. Vul wat

warm water telkens bij, totdat het vlees gaar is en de saus dik.
Dit gerecht kan geserveerd worden met witte rijst of Funchi of Morro rijst en

met gebakken banaan of groenten.

Serveertip

Men kan Gestoofd Vlees ook met aardappelen koken. Ongeveer 15

minuten voordat het vlees gaar is de aardappelen (2 grote aardappelen in blokjes

gesneden) toevoegen.
? In plaats van rundvlees kan men ook varkensvlees of lamsvlees gebruikt

worden.
? Voor feesten kan men ook gevulde olijven en gedroogde pruimen

toevoegen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

estherbakermans avatar
estherbakermans 19-03-2014

ik neem je recept mee gr esther

elles1970 avatar
elles1970 22-01-2011

Gebruik je hindoestaanse masala , kun je aangeven hoeveel je ongeveer gebruikt van de kruiden.gr. Elles

rocket_queen avatar
rocket_queen 20-12-2005

klinkt lekker, dit ga ik zeker eens proberen

pwiggers avatar
pwiggers 02-02-2005

Lijkt me heerlijk. Neem ik van je mee. Bedankt, Petra

deonart avatar
deonart 02-02-2005

bedankt! Deon

magdalene avatar
magdalene 02-02-2005

Lijkt me erg lekker, altijd makkelijk als je gasten krijgt je kunt het een dag van te voren maken. Groetjes Else.

alidada avatar
alidada 02-02-2005

Lijkt me onwijs lekker, ga het proberen en doe het in mijn slow-cooker. Groetjes, Louise

racer1 avatar
racer1 01-02-2005

Heb ik meegenomen Bedankt Greetz Racer

marcans avatar
marcans 01-02-2005

lijkt een beetje op limburgs zuurvlees,ga het vanavond proberen,verheug me nu al op de geur vooraf. Dat vind ik zo wie zo al een plus,je geniet bij voorbaat. Laat je weten hoe het gesmaakt heeft maar volgens mij is het een 5 sterren=recept.je hoort van me marcans

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten