1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. Witte Chocolademousse

Witte Chocolademousse

Door: heleen4

  • Internationaal, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 30-01-2005

Ingrediënten 4 personen


* 2 eiwitten
* 2 eierdooiers
* 200 gr. witte chocolade
* 2 dl. slagroom
* 1 el. sinasappellikeur
* 1 vel witte gelatine


Verder heb je nodig


Rasp, klein ovenvast kommetje, mixer, spatel, magnetron

Witte Chocolademousse
Witte Chocolademousse

Witte Chocolademousse

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De gelatine in ruim koud water weken. De chocolade raspen en in het kommetje doen. Eerst de slagroom stijfslaan met een handmixer, deze tot gebruik in de koelkast zetten, en daarna (met schone gardes) de eiwitten stijfslaan. Tot slot de eidooiers schuimig kloppen. De chocolade (onafgedekt) in circa 6 minuten op half vermogen smelten. Tussendoor enkele malen roeren. De gelatine uitknijpen en in het kopje (onafgedekt) in circa 15 seconden op vol vermogen oplossen. De chocolade met de gelatine en de likeur door de eidooiers scheppen, de helft van de slagroom erdoor spatelen, dan de eiwitten en tot slot de rest van de slagroom.

Serveertip

De mousse in glazen coupes doen en minstens anderhalf uur laten opstijven in de koelkast.

Lekker met vers fruit!

Bron: receptenweb



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heleen4
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top