Witlofstamppot met gerookte zalm

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Aangepast recept uit de Allerhande

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1,5 kilo kruimige aardappelen
zout, peper, maggi, (gedroogde) dille
500 gram witlof
2 kofflielepels vloeibare margarine
1 bekertje (125 ml) demi creme fraiche
200 ml. magere melk
100 gram gerookte zalm
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 953,13 kcal
Koolhydraten 156,04 g
Eiwitten 35,00 g
Vetten 17,02 g
Benodigdheden

Grote (kook)pan
stamper
wok of hapjespan

Voorbereiding

Schil de aardappelen.
Was de witlof en snijd de groente in ringetjes.
Snijd de zalm in smalle reepjes.

Bereidingswijze

Verhit de margarine in de wok en roerbak de witlofringetjes in ca. 5 minuten beetgaar. Kook de aardappelen met wat zout gaar en giet ze af.
Stamp de aardappelen fijn en maak er met de melk, maggi, zout en peper een smeuige puree van.
Roer de creme fraiche erdoor. Meng witlof, zalmreepjes en dille door de puree.
Verwarm de stamppot eventueel nog even door.

Bron

Allerhande (AH)

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mariolina avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten