Witlofstamppot met gerookte zalm
- Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Aangepast recept uit de Allerhande
Ingrediënten 2 personen
1,5 kilo kruimige aardappelenzout, peper, maggi, (gedroogde) dille
500 gram witlof
2 kofflielepels vloeibare margarine
1 bekertje (125 ml) demi creme fraiche
200 ml. magere melk
100 gram gerookte zalm
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 953,13 kcal |
Koolhydraten | 156,04 g |
Eiwitten | 35,00 g |
Vetten | 17,02 g |
Benodigdheden
Grote (kook)pan
stamper
wok of hapjespan
Voorbereiding
Schil de aardappelen.
Was de witlof en snijd de groente in ringetjes.
Snijd de zalm in smalle reepjes.
Bereidingswijze
Verhit de margarine in de wok en roerbak de witlofringetjes in ca. 5 minuten beetgaar. Kook de aardappelen met wat zout gaar en giet ze af.
Stamp de aardappelen fijn en maak er met de melk, maggi, zout en peper een smeuige puree van.
Roer de creme fraiche erdoor. Meng witlof, zalmreepjes en dille door de puree.
Verwarm de stamppot eventueel nog even door.
Bron
Allerhande (AH)