Mangosneeuw (heerlijk nagerecht)

  • Afrikaans,
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 30-01-2005
  • Mangosneeuw (heerlijk nagerecht)

    Mangosneeuw (heerlijk nagerecht)

    Mangosneeuw (heerlijk nagerecht)

  • Mangosneeuw (heerlijk nagerecht)

    Mangosneeuw (heerlijk nagerecht)

    Mangosneeuw (heerlijk nagerecht)

  • Mangosneeuw (heerlijk nagerecht)

    Mangosneeuw (heerlijk nagerecht)

    Mangosneeuw (heerlijk nagerecht)

Een heerlijk en makkelijk nagerecht! Het is super simpel te maken en toch zooooo lekker!!
Als je Mango op siroop uit blik gebruikt, wordt de zoete smaak enigzins gecompenseerd door de yoghurt of creme fraiche. Verse mangos zijn friszuur van smaak. Dit nagerecht zal beslist niet misstaan bij dinétje. Het kan makkelijk een dag van te voren worden klaargemaakt, zet het dan afgedekt in de koelkast en doe het op de dag zelf in glazen. NET voor het opdienen strooi je er dan wat kaneelpoeder over.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 400 g Mango uit blik, (425 gram, uitgelekt gewicht= 245 g )
  • OF 1 grote verse mango,geschild en in kleine stukjes gesneden.
  • 165 ml yoghurt of creme fraiche.(ik vind creme fraiche lekkerder!).
  • 1/4 theelepel kaneel. (om over het dessert te strooien)
  • Eventueel een flinke scheut ongezoete room (kan ook slankroom zijn)
  • Wat muntblaadjes voor garnering (niet noodzakelijk)
  • De bereidingstijd is gebaseerd op Mango uit blik en je moet rekening houden met tenminste 1 uur in de koelkast..
  • Lees ook opmerking over verse Mango bij serveertips
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
  • Kom. Staafmixer of blender
  • Voor het serveren mooie glazen of schaaltjes.

Voorbereiding

  • Schep de stukjes mango in een kom en pureer ze met de staafmixer of blender.

Bereidingswijze

  • Voeg de yoghurt of creme fraiche toe en roer alles tot een gladde puree.
  • Zet de schaaltjes/ glazen tot gebruik in de koelkast.

Bron

Boek Van andere markten

Serveertip

  • Dien het gerecht op bestrooid met wat kaneel.
  • Eventueel gegarneerd met een toefje slagroom.
  • OPMERKING; Ik heb het 1x gemaakt met verse mango maar die was draderig dus vraag bij de groentenboer naar een Mango die niet draderig is.
  • Heb je verse mango is de bereidingstijd wat langer maar met mango uit blik is de bereidingstijd ongeveer 10 minuten.
  • Iedere keer als wij gasten hebben vragen ze het recept.
  • De laatste keer heb ik mango`s bij AH gekocht, `eetklaar` stond op het etiket. Ik had geluk ze waren idd eetklaar en niet draderig. Ik weet niet of dat de volgende keer nog zo zal zijn (verwerk ik het wel in een chutney). Dus ik zorg ervoor dat ik een blik in huis heb. Het was met de verse mango erg lekker. Ik heb er geen crème fraîse in verwerkt maar (slank)room.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

benderoos avatar
benderoos 24-12-2013

Ik heb het gemaakt met Creme fraiche maar vond het resultaat niet echt lekker. Misschien nog eens proberen met Yoghurt.

famstam avatar
famstam 26-06-2013

Heerlijk! Zeker in verhouding tot hoe ongelooflijk snel het klaar is. Heb het in ruime lage witte bakjes geserveerd met het kaneel erover als sneeuweffect. Zag er prachtig uit!

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 03-03-2013

Ik denk dat ze me dit hier thuis wel in dank zullen afnemen ;) Bedankt en groetjes van Wilmmmmie _O_

orphan avatar
orphan 27-02-2013

Ik ga het vanavond maken, ben erg benieuwd. Lijkt me een heel fris toetje. Je hoort nog hoe het gesmaakt heeft.=) Groetjes van mij

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 25-02-2013

Louise, Je advies was heel goed, ik heb dit gemaakt om uit te proberen. Aangezien ik hier mooie grote verse mango`s kan krijgen heb ik het met verse gemaakt en ook heb ik low fat yoghurt gebruikt. Richard en ik vonden het heerlijk dus dit is het toetje dat ik vanavond ga maken voor ons dineetje met onze canadese vrienden. Bedankt voor je goed idee en lekker recept. Groetjes, Margrit

riawes avatar
riawes 21-01-2013

Hey Louise Je mango dessert meegenomen Groet Ria

afrikees avatar
afrikees 26-12-2012

Mooie geslaagde afronder van de 2de kertdag.

marijanrunhart avatar
marijanrunhart 16-04-2012

Lijkt me heerlijk, dank je wel Alidada;]

kuchina_antiano avatar
kuchina_antiano 16-04-2012

Zelf zou ik overigens nooit mango uit blik gebruiken. maar goed ik heb makkelijk praten aangezien ze bij mij in de tuin groeien. Draderige mango`s gebruik je om chutney te maken, niet voor desserts.[br] Draderige mango`s zijn niet per definitie groen. Het gaat om de soort![br]En de beste zul je nooit op de nederlandse markt zien, die worden namelijk niet uitgevoerd.

Caszz avatar
Caszz 16-04-2012

Ik heb t vandaag gemaakt (beetje geproeft al) Ik heb verse mango en yoghurt gebruikt. Heb bij het pureren wat slagroom uit de spuitbus toegevoegd en nog wat (kristal)suiker om het ietsje zoeter te maken. In de schaaltjes heb ik stukjes verse mango gedaan en daar over heen de mangosneeuw . Straks de kaneel en een toetje slagroom om het af te maken. Ben erg benieuwd hoe het zou smaken met crème fraiche (niet in huis nu) Maar deze is heerlijk! Kijken hoe de reacties vanavond zijn...

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten