1. Home
  2. Recepten
  3. Fruit
  4. Mango
  5. Mangosneeuw (heerlijk nagerecht)

Mangosneeuw (heerlijk nagerecht)

  • Afrikaans,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 30-01-2005

Ingrediënten 4 personen


  • 400 g Mango uit blik, (425 gram, uitgelekt gewicht= 245 g )
  • OF 1 grote verse mango,geschild en in kleine stukjes gesneden.
  • 165 ml yoghurt of creme fraiche.(ik vind creme fraiche lekkerder!).
  • 1/4 theelepel kaneel. (om over het dessert te strooien)
  • Eventueel een flinke scheut ongezoete room (kan ook slankroom zijn)
  • Wat muntblaadjes voor garnering (niet noodzakelijk)
  • De bereidingstijd is gebaseerd op Mango uit blik en je moet rekening houden met tenminste 1 uur in de koelkast..
  • Lees ook opmerking over verse Mango bij serveertips


Verder heb je nodig


  • Kom. Staafmixer of blender
  • Voor het serveren mooie glazen of schaaltjes.


Mangosneeuw (heerlijk nagerecht)

Met kaneel bestrooid.

Met kaneel bestrooid.
Mangosneeuw (heerlijk nagerecht)

Met kaneelbestrooid

 Met kaneelbestrooid
Mangosneeuw (heerlijk nagerecht)
Mangosneeuw (heerlijk nagerecht)
Mangosneeuw (heerlijk nagerecht)
Mangosneeuw (heerlijk nagerecht)

Een heerlijk en makkelijk nagerecht! Het is super simpel te maken en toch zooooo lekker!!
Als je Mango op siroop uit blik gebruikt, wordt de zoete smaak enigzins gecompenseerd door de yoghurt of creme fraiche. Verse mangos zijn friszuur van smaak. Dit nagerecht zal beslist niet misstaan bij dinétje.

  • Het kan makkelijk een dag van te voren worden klaargemaakt, zet het dan afgedekt in de koelkast en doe het op de dag zelf in glazen. NET voor het opdienen strooi je er dan wat kaneelpoeder over.

  • Deel dit recept

    Ontdek meer:

    Voorbereiding

    • Schep de stukjes mango in een kom en pureer ze met de staafmixer of blender.

    Bereidingswijze

    • Voeg de yoghurt of creme fraiche toe en roer alles tot een gladde puree.
    • Zet de schaaltjes/ glazen tot gebruik in de koelkast.

    Dit recept is te vinden in:

    Serveertip

    • Dien het gerecht op bestrooid met wat kaneel.
    • Eventueel gegarneerd met een toefje slagroom.
    • OPMERKING; Ik heb het 1x gemaakt met verse mango maar die was draderig dus vraag bij de groentenboer naar een Mango die niet draderig is.
    • Heb je verse mango is de bereidingstijd wat langer maar met mango uit blik is de bereidingstijd ongeveer 10 minuten.
    • Iedere keer als wij gasten hebben vragen ze het recept.
    • De laatste keer heb ik mango`s bij AH gekocht, `eetklaar` stond op het etiket. Ik had geluk ze waren idd eetklaar en niet draderig. Ik weet niet of dat de volgende keer nog zo zal zijn (verwerk ik het wel in een chutney). Dus ik zorg ervoor dat ik een blik in huis heb. Het was met de verse mango erg lekker. Ik heb er geen crème fraîse in verwerkt maar (slank)room.

    Bron

    Boek Van andere markten



    Over de plaatser
    Ga naar de persoonlijke pagina van alidada


    Reacties (44)

    Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


    Over de plaatser
    Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
    Leuk kookboek om te volgen
    ?
    Tip van Smulweb
    Meest bekeken
    Kooktip!
    Maak je koelkast leeg

    Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

    Scroll voor meer recepten
    Top