1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. Risotto
  5. Marokkaanse Risotto

Marokkaanse Risotto

Door: ingridsaida

  • Marokkaans, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-01-2005

Ingrediënten


500 gram risottorijst,400 gram lamsvlees in blokjes, 1 groene paprika, 1 rode paprika, 3 tomaten, 2 uien, 1 bosje verse koriander, 5 teentjes knoflook, 1 grote wortel, 2 laurierblaadjes, 1/4 dessertlepel saffraanpoeder, 1 1/2 liter kippenbouillon, zwarte peper en zout naar smaak, olijfolie.


Verder heb je nodig


Ruime kookpan


Heerlijk Marokkaans rijstgerecht

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak hierin het vlees rondom bruin. Snipper de uien en voeg toe. Kruid met peper, zout en saffraan. Snipper de knoflook en voeg bij het vlees. Blus met de bouillon.Snij paprika, wortel en de ontvelde en van zaad ontdane tomaten in blokjes en doe bij de bouillon.Kook het geheel zachtjes gaar.

Bereidingswijze

Voeg als het vlees zo goed als gaar is de niet gewassen rijst toe. Hak de koriander fijn en voeg toe, zet het vuur laag en roer veelvuldig.

Serveertip

De risotto is klaar als de rijst zacht is en bijna al het vocht verdampt is. Het gerecht moet "romig"zijn, niet droog.



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingridsaida
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top