Surinaamse pastei

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Surinaamse pastei

    Surinaamse pastei

    Surinaamse pastei

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
? 500 g hamlappen

? 1 grote ui

? 1 rode peper

? 3 eieren

? 2 tomaten

? 1 zakje verse peterselie (30 g)

? 50 g boter

? 4 eetlepels ketjap asin

? 250 ml vleesbouillon (van tablet)

? 10 plakjes bladerdeeg (diepvries)

? 1 zak worteltjes en doperwten, panklaar 350 g)

? 1 theelepel piccalilly

? 2 eetlepels kappertjes

? 3 eetlepels paneermeel


Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Hamlappen in kleine blokjes snijden.
Ui pellen en snipperen.
Peper in ringetjes snijden.
Eieren in steelpan in 8 min. hardkoken, met koud water afspoelen en pellen.
Tomaten ontvellen.
Peterselie fijnsnijden.
In ruime koekenpan 2/3 van boter verhitten.
Vlees hierin op hoog vuur bruinbakken, af en toe omscheppen.
Ui,tomaat en rode peper erdoor scheppen.
Ketjap en bouillon erbij schenken.
Vlees afgedekt ca. 1 uur op laag vuur laten sudderen.
Oven voorverwarmen op 200 ?C.
Bladerdeeg laten ontdooien.
Worteltjes en doperwtjes met piccalilly, kappertjes en peterselie door vleesmengsel scheppen.
Op smaak brengen met zout.
Ovenschaal invetten en bodem en zijwanden met helft van bladerdeeg bekleden.
Paneermeel over bodem strooien.
Vleesmengsel in ovenschaal scheppen.
Eieren in plakjes snijden en over vulling verdelen.
Schaal met rest van bladerdeeg afdekken. Rand goed dichtdrukken.
In midden van deeg gaatje maken, zodat stoom kan ontsnappen.
Rest van boter (in magnetron) smelten en hiermee bovenkant van deeg bestrijken.
Vleespastei in midden van oven in ca. 25 min. goudbruin bakken. Lekker met rijst.

Bron

Allerhande (AH)

Serveertip


Met deze pasteivulling kan volop worden gevarieerd. Gebruik bijvoorbeeld runder- of half-om-half gehakt in plaats van hamlappen. Of maak de pastei zoals hij vroeger vaak werd gemaakt: met een hele, gebraden kip waar het vlees vanaf wordt geplukt. Een snellere versie daarvan is met blokjes kipfilet. Voor een lekker pittige smaak is het aan te bevelen om ruim peper te gebruiken!



Dit recept komt sterk overeen met die van mijn moeder alleen gebruikt zij kipfilet en laat zij de piccalily en paneermeel achterwegen. Je moet het eigenlijk zien als een groot pasteitje gemaakt van bladerdeeg en als vulling alle groenten die je lekker vindt. Mijn moeder gebruikt meestal blikgroenten zoals worteltjes, doperwten en de andere groenten die in het recept staan.
Het originele surinaamse recept zal ik ooit wel eens aftroggelen van mijn moeder.

*Dit recept heb ik heel stiekem overgenomen uit de allerhande

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

prim24 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten