thaise garnalen of vis
- Thais, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een overheerlijke schotel rijk aan smaak.
Ingrediënten 4 personen
1 kilo gr tijgergarnalen of vis.1 blik cocosmelk, 1takje sereh (citroengras)in stukjes,5 pitjes knoflook fijn, 5 pepers fijn, 1/2 uitje fijn.5 eetl vissaus of 1 soepblokje of zout, 2 eetl. bruine suiker.Benodigdheden
wok en spaan en deksel, mes en keuken machine .Snij plank .
Voorbereiding
De knoflook en pepers en ui ind e keuken machine fijn maken.De sereh in 5 stukjes snijden.De garnalen pellen en de rug open snijden en de troep eruit doen.De vis in stukjes snijden of in moten.
Bereidingswijze
De wok op vuur doen wat olie in doen.Als de olie heet is de vis of garnalen bakken .Dan de fijne ui en knoflook en peper bij doen vervolgens de sereh.Nu de cocosmelk bij doen en laten sudderen door de deksel op te doen.Na 10 min. de vissaus of soepblok of zout bij doen en de suiker.Weer laten sudderen als de saus dik is , is het af.Op dienen met witte pandan rijst en groenten of salade.
Serveertip
Je kan het ook met brood serveren mits je geen rijst kan koken.