Mini cakejes
- Belgisch, Banket
- 20-30 min.
Dit recept is van de familie Pakena. Kleine cakejes komen altijd van pas! Op een verjaardag, of zomaar..ook leuk bij een high tea. Je kan ze ook nog versieren als je wilt (leuk om met kinderen en/of kleinkinderen te maken!)
Ingrediënten
250 gr bloem1 el bakpoeder
5 eieren
50 gr boter
250 gr kristalsuiker. 1 zakje vanillesuiker
1 snuifje zout
Benodigdheden
- Mixer
- Kom
- Zeef Pan
- 2 schalen
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180ºScheid de eierdooiers van de eiwitten
Bereidingswijze
- Smelt de boter (in een pan of au bain marie)en voeg er al kloppend de suiker en vanillesuiker aan toe.
- Voeg er vervolgens 4 eierdooiers en 1 heel ei aan toe.
- De overige eiwitten stijf kloppen in een vetvrije schaal en zet even apart.
- Meng het mengsel tot het licht geel wordt.
- Meng de gezeefde bloem en het bakpoeder en roer er het eimengsels door.
- Tot slot ook nog de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig onder roeren (niet meer kloppen).
- Schep het deeg in de minivormpjes (max. 2/3 vullen) en plaats deze gedurende 20 minuten in de oven.
- Prik ter controle met een houten prikker in het midden van de cakejes, als deze schoon blijft is het cakeje klaar.
Bron
Serveertip
- Deze hoeveelheid moet voldoende zijn voor 20 cakejes.