Brownies - de lekkerste-

  • Engels, Banket
  • 30-60 min.
  • Brownies - de lekkerste-

    Brownies - de lekkerste-

    Brownies - de lekkerste-

  • Brownies - de lekkerste-

    Brownies - de lekkerste-

    Brownies - de lekkerste-

Recept van Sue Lawrence, Sue schreef; dat ze al haar brownies recepten had weggegooid en alleen nog maar deze brownies maakt! Origineel heb je `Dark unrefined muscovado sugar` nodig maar met de Nederlandse donkerbruine basterd is het ook te proberen. De meeste brownies bevatten noten maar deze niet, simpele reden de kinderen van Sue Lawrence lusten geen noten! Maar je kunt als je wil natuurlijk noten toevoegen.

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 350 g pure chocola
  • (60-70% cacao)
  • 250 g ongezouten roomboter
  • 3 grote eieren
  • 250 g donkere muscovado suiker of donkerbruine basterd
  • 50 g bloem* (+30 zie aantekening bij serveertips)
  • 1 flinke theelepel bakpoeder* (ik schrijf flink want een Engelse theelepel is groter dan de Nederlandse = 5 ml)
  • Snufje zout
  • Soms voeg ik ½ tl vanille-extract toe, heb je dat niet dan neem je wat vanille essence.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 5066,29 kcal
Koolhydraten 353,52 g
Eiwitten 65,04 g
Vetten 377,98 g
Benodigdheden
Vierkant bakblik van 23 x 23 cm*
Houten prikker (om gaarheid te testen)*
Mixer*
Pan* schaal*
Eventueel magnetron*
Rek om de brownies cake af te laten koelen*

Voorbereiding

  • Oven voorverwarmen op 160-170° C
  • Smelt de chocola en de boter samen en roer goed (smelt het au bain marie ) d.w.z. boven een pan met heet water, maar de bodem van de kom mag het water niet raken!
  • Je kan het ook in de magnetron smelten
  • Neem een mixer en sla de eieren totdat ze licht van kleur worden, mix dan de suiker erdoor en ga door met mixen tot de massa dik en glanzend wordt.
  • Schep dan voorzichtig de gesmolten chocola erbij.
  • Daarna zeef je de bloem erboven met het bakpoeder en schep dat er voorzichtig doorheen.

Bereidingswijze

  • Giet in het ingevette bakblik de massa, plaats op een bakblik en schuif dat net onder het midden van de oven.
  • Bak voor ongeveer 35 minuten.
  • Test de gaarheid door een sate prikker of zoiets in de cake te steken.
  • Als het goed is moet er nog het ER NIET DROOG UITKOMEN er moeten wat vochtige kruimeltjes aan het stokje plakken.
  • Laat de brownies cake in de vorm afkoelen op een rek.
  • Na ongeveer 30 minuten keer je de cake om, laat het verder afkoelen en snij er daarna mooie vierkante brownies van!
  • Dit moet voldoende zijn voor 16 Brownies.

Bron

Sue Lawrence

Serveertip

Heb dit recept gemaakt NADAT ik het op smul heb gezet. Ik voeg de volgende keer 30 gram bloem extra toe. Ik had een TE KLEINE vierkante bakvorm waardoor ik de Brownies-cake 30 minuten langer in de oven heb moeten laten staan. De smaak was overigens VOORTREFFELIJK. Ik heb echter een ovenvaste glazen vierkante vorm van deze afmetingen en ga dit recept weer zo snel mogelijk maken in deze vorm, moet lukken!.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

alidada avatar
alidada

Doorsturen

Home Recepten