Brownies - de lekkerste-

  • Engels, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-01-2005
  • Brownies - de lekkerste-

    Brownies - de lekkerste-

    Brownies - de lekkerste-

  • Brownies - de lekkerste-

    Brownies - de lekkerste-

    Brownies - de lekkerste-

Recept van Sue Lawrence, Sue schreef; dat ze al haar brownies recepten had weggegooid en alleen nog maar deze brownies maakt! Origineel heb je `Dark unrefined muscovado sugar` nodig maar met de Nederlandse donkerbruine basterd is het ook te proberen. De meeste brownies bevatten noten maar deze niet, simpele reden de kinderen van Sue Lawrence lusten geen noten! Maar je kunt als je wil natuurlijk noten toevoegen.

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 350 g pure chocola
  • (60-70% cacao)
  • 250 g ongezouten roomboter
  • 3 grote eieren
  • 250 g donkere muscovado suiker of donkerbruine basterd
  • 50 g bloem* (+30 zie aantekening bij serveertips)
  • 1 flinke theelepel bakpoeder* (ik schrijf flink want een Engelse theelepel is groter dan de Nederlandse = 5 ml)
  • Snufje zout
  • Soms voeg ik ½ tl vanille-extract toe, heb je dat niet dan neem je wat vanille essence.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Vierkant bakblik van 23 x 23 cm*
Houten prikker (om gaarheid te testen)*
Mixer*
Pan* schaal*
Eventueel magnetron*
Rek om de brownies cake af te laten koelen*

Voorbereiding

  • Oven voorverwarmen op 160-170° C
  • Smelt de chocola en de boter samen en roer goed (smelt het au bain marie ) d.w.z. boven een pan met heet water, maar de bodem van de kom mag het water niet raken!
  • Je kan het ook in de magnetron smelten
  • Neem een mixer en sla de eieren totdat ze licht van kleur worden, mix dan de suiker erdoor en ga door met mixen tot de massa dik en glanzend wordt.
  • Schep dan voorzichtig de gesmolten chocola erbij.
  • Daarna zeef je de bloem erboven met het bakpoeder en schep dat er voorzichtig doorheen.

Bereidingswijze

  • Giet in het ingevette bakblik de massa, plaats op een bakblik en schuif dat net onder het midden van de oven.
  • Bak voor ongeveer 35 minuten.
  • Test de gaarheid door een sate prikker of zoiets in de cake te steken.
  • Als het goed is moet er nog het ER NIET DROOG UITKOMEN er moeten wat vochtige kruimeltjes aan het stokje plakken.
  • Laat de brownies cake in de vorm afkoelen op een rek.
  • Na ongeveer 30 minuten keer je de cake om, laat het verder afkoelen en snij er daarna mooie vierkante brownies van!
  • Dit moet voldoende zijn voor 16 Brownies.

Bron

Sue Lawrence

Serveertip

Heb dit recept gemaakt NADAT ik het op smul heb gezet. Ik voeg de volgende keer 30 gram bloem extra toe. Ik had een TE KLEINE vierkante bakvorm waardoor ik de Brownies-cake 30 minuten langer in de oven heb moeten laten staan. De smaak was overigens VOORTREFFELIJK. Ik heb echter een ovenvaste glazen vierkante vorm van deze afmetingen en ga dit recept weer zo snel mogelijk maken in deze vorm, moet lukken!.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Patricia83 avatar
Patricia83 12-08-2016

Oeps! Te vroeg op enter gedrukt. M'n gasten konden er dus ook niet vanaf blijven. Alles op! Ik ben ook voor de 60gr bloem gegaan en had nog een springvorm van 26cm

Patricia83 avatar
Patricia83 12-08-2016

Hi Louise, ze waren heerlijk. Ik kon niet stoppen ervan te eten en mn gasten ookzó lekker!

Elsie50 avatar
Elsie50 07-08-2016

Wat een heerlijk recept. Nog een vraagje. Blijft het aantal graden voor een heteluchtoven hetzelfde?

rwernars1 avatar
rwernars1 03-10-2015

Van de week dit recept gemaakt. Mijn buurmeisje is er gek op ;-) Vandaag nog maar een keer maken. Echt overheerlijke brownies. Bedankt voor het recept.

Gerardus106 avatar
Gerardus106 17-10-2014

Echt niets teveel gezegd, ontzettend lekker!! Ik gebruik wat minder suiker (200 g), 50 gram bloem en 30 gram havermout (fijngemaakt met de staafmixer), en geweldige biologische vanille van Puritea in Malden (moet je wel een beetje in de buurt wonen).

200126 avatar
200126 19-10-2013

Is en blijft echt een van mijn favoriete recepten!

smartha avatar
smartha 08-10-2013

Hoi Louise,SUPER!! wat een verrassing deze brownies werkelijk ik kreeg héél veel complimenten, ik heb 80 gram bloem gedaan zoals jij aan geeft,en helemaal goed gelukt,en was nat van binnen, ik heb het gewoon in een ronde vorm gedaan [had niks vierkant]maar helemaal niks mis mee toppie lekkerrrr ja zo is taarten bakken leuk.dank je voor dit heerlijke recept Groetjes Martha

alidada avatar
alidada 13-09-2013

Voor SussieQ, bittere chocola is pure chocola. Om verwarring te voorkomen heb ik het in het recept veranderd.

SussieQ avatar
SussieQ 13-09-2013

ik wil het graag uitproberen maar waar haal je bittere chocola vandaan? dat hebben ze niet in de supermarkt.

Marionculinair avatar
Marionculinair 14-08-2013

Ziet er goed uit, binnenkort uitproberen. Bedankt!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten