
700 gr aardappels300 gr gehakt 6 preien gesneden 3 eieren ? bekertje creme fraiche 100 gr verse geraspte Parmezaanse kaas 30 gr boter beetje olijfolie peper en zout 2 tl tijm. melk (aardappelpuree)
Heerlijke en toch makkelijke ovenschotel. Met verse Parmezaanse kaas, creme fraiche, eieren en kruiden!!
Maak de aardappelpuree volgens eigen idee. In pan olie en margarine verwarmen en de prei toevoegen. Bak de prei in ca 5 minuten en steeds even omscheppen, voeg nu het gehakt toe en bak tot het gerulde gehakt gaar is. Klop de eieren samen met de creme fraiche en de helft van de Parmezaanse kaas, zout en peper. Voeg bij de prei wat zout en tijm toe. Na ca 15 minuten het eiermengsel door de prei scheppen. Doe onderin de Ovenschaal de aardappelpuree en schep het preimengsel hier op. Strooi nu de Parmezaanse kaas over de ovenschotel en zet deze voor ca. 15-20 minuten in de voorverwarmde oven
Echt een Toppertje!!
marietterene33 12-02-2018
Een bijzonder lekker en op voorhand te bereiden recept als je met de bende van een februari wandeling met rode neuzen thuiskomt en met z'n allen aan tafel kunt!!Was een voltreffer!!!Dank Mariette
Tomklaassens1 24-11-2017
Geweldig lekker recept. Ik heb voor 4 personen slechts 4 preien gebruikt. Alle geraspte parmezaan heb ik door het eierenmengsel gedaan. 2 verkruimelde bouillonblokjes erdoor geroerd en het geheel afgedekt met geraspte belegen kaas voor het in de oven ging.
benancy81 16-06-2016
Het was erg lekker, Marianne. Dank je wel!
benancy81 16-06-2016
Makkelijk om te maken, ideaal! Staat nu in de oven en wat ruikt het lekker in huis! Laat straks wel weten; hoe het smaakt. Wat een leuke site. Al heel veel zin om het volgende recept uit te kiezen.
klasina6 14-03-2016
heb het gister gemaakt,heeeeerlijk,bedankt!!