Maaike's Mexicaanse Maisbrood
- Mexicaans, Lunch/Brunch
- 30-60 min.
- Geplaatst op 28-01-2005
De tortillachips wilden niet lukken, dus maakte ik iets anders. Verbazingwekkend snel gemaakt, makkelijk en smmmmaaikelijk!
Ingrediënten 5 personen
250 gr. maismeel (Polenta) * 2 dl. kokend water * 6 el olijfolie * 1 ei * 1 afgestreken el gemengde pepers: chillipoeder/chillivlokken/cayennepper, wat je lekker vindt of in huis hebt * 2 tl paprikapoeder * 2 tl gemalen korianderzaad * 1 tl bakpoederVoorbereiding
Verwarm oven voor op 180*c.
Vermeng maismeel met specerijen en bakpoeder. Giet het water erbij er roer door. Roer er vervolgens het losgeklopte ei en daarna de olie door tot het een smeuige massa is geworden.
Bereidingswijze
Vorm van het deeg 6 kleine of 5 grote bollen en leg deze op een met bakpapier bekleed bakblik. Schuif in het midden van de oven en bak in 30 a 40 min. gaar en geurig! Met veertig min. zijn ze goed gaar en knapperig, maar ook wat brokkeliger. Aan jou de keus.
Serveertip
Met zelfgemaakte guacamole!! Zie mijn recept voor avocadosalsa: Pureer de avocado en voeg de rest van de ingredienten toe. Doe er evt. nog wat zure room doorheen.
N.B. Voor alle natriumbeperkten: bakpoeder = natriumrijk. Uitgegaan van 5 bollen, bevat iedere bol zeker 100 mg. natrium
Laatste reacties
heeey, klinkt goed, nu ga ik het ook uitproberen!