1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Kardemonijs

Kardemonijs

  • Indonesisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-01-2005

Ingrediënten 4 personen


- 3 deciliter room
- 2 eidooiers
- 70 gram suiker
- 1 theelepel kardemon


Verder heb je nodig


Ijsmachine


Lekker in combinatie met spekkoek

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Breng de room aan de kook
2. Klop de eidooiers met de suiker schuimig
3. Voeg het ei-suikermengsel toe aan de room
4. Verwarm de massa al roerend totdat het gaat binden. Het mag niet koken! Haal de pan van het vuur zodra je 1 'blub' ziet/hoort
5. Roer de kardemonpoeder erdoorheen
6. Laat het mengsel afkoelen
7. Draai van het afgekoelde mengsel ijs in de ijsmachine

Serveertip

Serveer met een stukje spekkoek of met een stoofpeertje



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van daan1111


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van daan1111
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top