1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Oosterse kipfilet met walnoten en lente-uitjes

Oosterse kipfilet met walnoten en lente-uitjes

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-01-2005

Ingrediënten 4 personen


500 gram kipfilet - 6 lente-uitjes - 2 cm verse gember - 2 teentjes knoflook - 2 eetlepels sojasaus - 2 theelepels maizena - 1/2 kippenbouillontablet - 1 theelepel sambal oelek - 1 eetlepel bruine suiker - 1 eetlepel citroensap - 2 eetlepels sherry - 100 gram gepelde walnoten - 3 eetlepels arachideolie - zout


Verder heb je nodig


Grote koekenpan (liefs anti-aanbak) of wok


Oosterse kipfilet met walnoten en lente-uitjes
Oosterse kipfilet met walnoten en lente-uitjes

Een zalig Oosters kipgerecht wat ik graag door wil geven. Heerlijk met rijst.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de kipfilet in reepjes. Was de lente-uitjes en snij deze schuin in ringetjes. Schil de gember en hak deze fijn. Pel de knoflook en hak deze fijn. Vermeng 1 eetlepel sojasaus met de maizena en de sambal oelek. Roer de kipfilet hierdoor. Knoflook en gember vermengen met de rest van de sojasaus, verkruimelde kippenbouillontablet, bruine suiker, citroensap en sherry.

Bereidingswijze

Verhit de olie en bak hierin snel de walnoten. Haal ze uit de pan. Bak in de overblijvende olie de kipreepjes bruin. Doe de lenteuitjes erbij en bak deze even mee. Giet de sojasaus met gember, knoflook etc. erbij en laat dit aan de kook komen. Eventueel op smaak maken met wat zout. Strooi de walnoten erover.

Serveertip

Lekker met rijst.

Bron

Essen und Trinken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top