1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. Clafoutis
  6. Clafoutis van kersen

Clafoutis van kersen

  • Internationaal, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 27-01-2005

Ingrediënten 6 personen


Ingredienten:

750 gram kersen
50 gram bloem
een snufje zout
4 eieren, plus 2 eidooiers
1 kopje poedersuiker
4 kopjes melk
50 gram gesmolten boter




Kersen overgoten met beslag

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding:

De oven voorverwarmen op 190 C. De ovenvaste schaal licht beboteren, de kersen van de pitten ontdoen en in de schaal leggen.

Bloem en zout zeven in een kom. De eieren, eidooiers, suiker en een scheutje van de melk erbij doen en alles tot een glad beslag kloppen. Geleidelijk de rest van de melk en de boter erdoor roeren en het beslag over de kersen gieten. Na 40 tot 50 minuten bakken moet de clafoutis goudgeel en gestold zijn.

Serveertip

Met poedersuiker bestrooien en warm opdienen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van princedirk


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van princedirk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top