Kipfilet met champignons en Parmezaanse kaas uit de oven

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Kipfilet met champignons en Parmezaanse kaas uit de oven

    Kipfilet met champignons en Parmezaanse kaas uit de oven

    Kipfilet met champignons en Parmezaanse kaas uit de oven

Geen tijd en geen last van wat extra calorien? Maak dan deze supergemakkelijke en verrukkelijke romige ovenschotel met kipfilet en champignons. De kip gaat rauw plm. 15 minuten in een hete oven, dus je bent zo klaar.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 pakje room culinair of kookroom -
250 gram champignons -
1 + 1 eetlepel olijfolie -
zout, peper -
400 gram kipfilet -
100 gram (vers) geraspte Parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 345,83 kcal
Koolhydraten 2,14 g
Eiwitten 33,89 g
Vetten 21,44 g
Benodigdheden
Ovenschaal

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 250 graden.

Champignons schoonmaken en in niet te dunne schijfjes snijden.
1 eetlepel olijfolie verhitten in een koekenpan en de champignons hierin bakken tot het vocht is verdwenen.

Kipfilet kruiden met peper en zout.
Ovenschaal invetten met restant olie.
Kipfilet in de ovenschaal leggen.
Champignons erover verdelen.

2/3 van de Parmezaanse kaas door de room roeren en over de champignons en de kipfilet gieten.
De rest van de Parmezaanse kaas eroverheen strooien.
Plm. 10-15 minuten in het midden van de oven zetten tot de korst goudbruin is. (tijd is afhankelijk van de dikte van de kipfilet)

Bron

Lang geleden uit het Duitse kooktijdschrift Essen & Trinken

Serveertip

Lekker met rijst, pasta of krieltjes en een groene salade

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Doorsturen

Home Recepten