Kipfilet met champignons en Parmezaanse kaas uit de oven

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 27-01-2005

Geen tijd en geen last van wat extra calorien? Maak dan deze supergemakkelijke en verrukkelijke romige ovenschotel met kipfilet en champignons. De kip gaat rauw plm. 15 minuten in een hete oven, dus je bent zo klaar.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pakje room culinair of kookroom -
250 gram champignons -
1 + 1 eetlepel olijfolie -
zout, peper -
400 gram kipfilet -
100 gram (vers) geraspte Parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 250 graden.

Champignons schoonmaken en in niet te dunne schijfjes snijden.
1 eetlepel olijfolie verhitten in een koekenpan en de champignons hierin bakken tot het vocht is verdwenen.

Kipfilet kruiden met peper en zout.
Ovenschaal invetten met restant olie.
Kipfilet in de ovenschaal leggen.
Champignons erover verdelen.

2/3 van de Parmezaanse kaas door de room roeren en over de champignons en de kipfilet gieten.
De rest van de Parmezaanse kaas eroverheen strooien.
Plm. 10-15 minuten in het midden van de oven zetten tot de korst goudbruin is. (tijd is afhankelijk van de dikte van de kipfilet)

Bron

Lang geleden uit het Duitse kooktijdschrift Essen & Trinken

Serveertip

Lekker met rijst, pasta of krieltjes en een groene salade

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 08-10-2019

Wat leuk Els. Compliment hoor: een kookbboek met mijn recepten. ik hoop dat de kipfilet in de smaak valt. Groetjes, Petra

meeuw405 avatar
meeuw405 03-10-2019

Meegenomen in een speciaal gemaakt kookboek voor jou. Smulgroet Els

pwiggers avatar
pwiggers 23-12-2018

Hartstikke goed Jos, wat een idee om komijne kaas te gebruiken hierbij. Fijn te horen dat het goed heeft gesmaakt. Fijne feestdagen en groetjes, Petra

professoroud avatar
professoroud 18-12-2018

Ik heb voor mezelf weer eens iets lekkers gemaakt. Omdat ik geen geraspte kaas in huis had heb ik oude komijnekaas verkruimeld; heb er heerlijk van gesmikkeld. Dank je wel Petra

pwiggers avatar
pwiggers 26-04-2016

Leuk om te horen Caro, bedankt voor je reactie. Succes Jacolien.

Jacolien70 avatar
Jacolien70 24-04-2016

Ik neem h,m mee hoor!

caroca avatar
caroca 24-04-2016

Het was heerlijk, simpel te maken en ook nog eens snel klaar. Wat wil je nog meer? De (blije) was super sappig. Wij hebben er pasta bij gegeten. Dis is een blijvertje!

caroca avatar
caroca 23-04-2016

Lekker, deze is voor vanavond!

souvlaki avatar
souvlaki 23-04-2016

Heerlijk!! Gisteren gemaakt en kinderen waren lovend! Makkelijk en snel gemaakt. Bedankt Petra!!

pwiggers avatar
pwiggers 13-03-2016

Inderdaad heel malse kip en snel klaar. Dank je wel Laura en lincyty

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten