Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Kipfilet met champignons en Parmezaanse kaas uit de oven

Kipfilet met champignons en Parmezaanse kaas uit de oven

Door: pwiggers

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-01-2005

Ingrediënten 4 personen


1 pakje room culinair of kookroom -
250 gram champignons -
1 + 1 eetlepel olijfolie -
zout, peper -
400 gram kipfilet -
100 gram (vers) geraspte Parmezaanse kaas


Verder heb je nodig


Ovenschaal

Kipfilet met champignons en Parmezaanse kaas uit de oven
Kipfilet met champignons en Parmezaanse kaas uit de oven

Geen tijd en geen last van wat extra calorien? Maak dan deze supergemakkelijke en verrukkelijke romige ovenschotel met kipfilet en champignons. De kip gaat rauw plm. 15 minuten in een hete oven, dus je bent zo klaar.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 250 graden.

Champignons schoonmaken en in niet te dunne schijfjes snijden.
1 eetlepel olijfolie verhitten in een Koekenpan en de champignons hierin bakken tot het vocht is verdwenen.

Kipfilet kruiden met peper en zout.
Ovenschaal invetten met restant olie.
Kipfilet in de ovenschaal leggen.
Champignons erover verdelen.

2/3 van de Parmezaanse kaas door de room roeren en over de champignons en de kipfilet gieten.
De rest van de Parmezaanse kaas eroverheen strooien.
Plm. 10-15 minuten in het midden van de oven zetten tot de korst goudbruin is. (tijd is afhankelijk van de dikte van de kipfilet)

Tags, , , , ,

Serveertip

Lekker met rijst, pasta of krieltjes en een groene salade

Bron

Lang geleden uit het Duitse kooktijdschrift Essen & Trinken



Deel dit recept

Reacties (41)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top