
1 pakje room culinair of kookroom -
250 gram champignons -
1 + 1 eetlepel olijfolie -
zout, peper -
400 gram kipfilet -
100 gram (vers) geraspte Parmezaanse kaas
Ovenschaal
Geen tijd en geen last van wat extra calorien? Maak dan deze supergemakkelijke en verrukkelijke romige ovenschotel met kipfilet en champignons. De kip gaat rauw plm. 15 minuten in een hete oven, dus je bent zo klaar.
Oven voorverwarmen op 250 graden.
Champignons schoonmaken en in niet te dunne schijfjes snijden.
1 eetlepel olijfolie verhitten in een koekenpan en de champignons hierin bakken tot het vocht is verdwenen.
Kipfilet kruiden met peper en zout.
Ovenschaal invetten met restant olie.
Kipfilet in de ovenschaal leggen.
Champignons erover verdelen.
2/3 van de Parmezaanse kaas door de room roeren en over de champignons en de kipfilet gieten.
De rest van de Parmezaanse kaas eroverheen strooien.
Plm. 10-15 minuten in het midden van de oven zetten tot de korst goudbruin is. (tijd is afhankelijk van de dikte van de kipfilet)
Lekker met rijst, pasta of krieltjes en een groene salade
Lang geleden uit het Duitse kooktijdschrift Essen & Trinken
pwiggers 08-10-2019
Wat leuk Els. Compliment hoor: een kookbboek met mijn recepten. ik hoop dat de kipfilet in de smaak valt.
Groetjes, Petra
meeuw405 03-10-2019
Meegenomen in een speciaal gemaakt kookboek voor jou. Smulgroet Els
pwiggers 23-12-2018
Hartstikke goed Jos, wat een idee om komijne kaas te gebruiken hierbij. Fijn te horen dat het goed heeft gesmaakt. Fijne feestdagen en groetjes, Petra
professoroud 18-12-2018
Ik heb voor mezelf weer eens iets lekkers gemaakt. Omdat ik geen geraspte kaas in huis had heb ik oude komijnekaas verkruimeld; heb er heerlijk van gesmikkeld. Dank je wel Petra
pwiggers 26-04-2016
Leuk om te horen Caro, bedankt voor je reactie. Succes Jacolien.