1. Home
  2. Recepten
  3. Fusion keuken
  4. Soep
  5. Soep van rundvlees, aubergine en paprika

Soep van rundvlees, aubergine en paprika

Door: princedirk

  • Fusion, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 26-01-2005

Ingrediënten 4 personen


125 g runderlappen, 3 eetl. arachide?olie, 1 grote ui, fijngehakt, 1 kleine aubergine, in blokjes van 6 mm, 1 chilipeper, ontzaad en fijngehakt, 1 groene paprika, zaad en zaadlijsten ,verwijderd, in repen, 1 stuk verse gember van 2 cm, geschild en fijngehakt, 1 stengel citroengras, gekneusd en fijngehakt, 3 verse djeroek poeroetbladeren, in reepjes (gedroogde, als , verse niet te krijgen zijn), 1,2 liter krachtige bouillon, sojasaus en zout naar smaak



Soep van rundvlees, aubergine en paprika

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Snijd het rundvlees in repen van 1cm en vervolgens in stukjes. Verhit de olie in een grote pan en bak er de stukjes rundvlees bruin in. Voeg de uien, aubergine, chili peper, het paprikapoeder, de gember en het citroengras toe en bak alles 4 tot 5 minuten op een laag vuur.
2 Voeg de djeroek poeroetbladeren en bouillon toe en breng aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat minstens 1 uur trekken, tot alle ingredienten gaar zijn en de smaken met elkaar versmelten. Breng op smaak met zout en peper en dien op.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van princedirk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top