1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Forel met aubergine en cranberrysaus

Forel met aubergine en cranberrysaus

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-01-2005

Ingrediënten 4 personen


Forel met aubergine en cranberrysaus
Voor 4 Personen
4 eetl. Roomboter, 2 eetl. Olijfolie, 1 aubergine, in blokjes van 6 mm, 4 regenboog of bruine forellen, van 250 - 275 g elk, 50 g cranberry's, 3 djeroek-poeroetbladeren, in dunne reepjes, 250gr. zure room, zout en versgemalen zwarte peper



Forel met aubergine en cranberrysaus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verhit 3 eetlepels boter en 1 eetlepel olijfolie tezamen in een grote pan en doe de blokjes aubergine erbij. Bak 3 tot 4 minuten, tot ze lichtbruin zijn. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en houd ze warm in een voorverwarmde vuurvaste schaal.
2 Doe de overgebleven boter en olijfolie in de pan en bak de forellen 5 tot 6 minuten aan elke kant. Houd ze warm in de oven.
3 Doe de aubergine terug in de pan en meng de cranberry's en djeroek-poeroet erdoor. Bak 1 a 2 minuten en meng de zure room erdoor. Laat die smelten, breng op smaak met zout en peper en dien op met een lepel saus over de vis.

Serveertip

Lekker met rijst



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van princedirk


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van princedirk
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top