Forel met aubergine en cranberrysaus
Voor 4 Personen
4 eetl. Roomboter, 2 eetl. Olijfolie, 1 aubergine, in blokjes van 6 mm, 4 regenboog of bruine forellen, van 250 - 275 g elk, 50 g cranberry's, 3 djeroek-poeroetbladeren, in dunne reepjes, 250gr. zure room, zout en versgemalen zwarte peper
Forel met aubergine en cranberrysaus
1 Verhit 3 eetlepels boter en 1 eetlepel olijfolie tezamen in een grote pan en doe de blokjes aubergine erbij. Bak 3 tot 4 minuten, tot ze lichtbruin zijn. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en houd ze warm in een voorverwarmde vuurvaste schaal.
2 Doe de overgebleven boter en olijfolie in de pan en bak de forellen 5 tot 6 minuten aan elke kant. Houd ze warm in de oven.
3 Doe de aubergine terug in de pan en meng de cranberry's en djeroek-poeroet erdoor. Bak 1 a 2 minuten en meng de zure room erdoor. Laat die smelten, breng op smaak met zout en peper en dien op met een lepel saus over de vis.
Lekker met rijst
vanhooidonk 26-01-2005
Lijkt me heel interessant gerecht en wij eten nogal eens forel en ook graag aubergine.
Maar wat zijn 'djeroek-poeroetbladeren' precies? Zijn onder deze naam hier niet te krijgen en is er iets dat er op lijkt en dit kan vervangen?