1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Maissoep

Maissoep

  • Chinees, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 26-01-2005

Ingrediënten 4 personen


4 gedroogde Chinese paddestoelen of Chinese champignons uit blik1 dunne prei1 liter kippebouillonpeper uit de molen,li>1 theelepel ve-tsin1 eetlepel zout200gr:mais,vers of uit een blik150gr:blaasham200-250gr:kippepoelet2 eiwitten2 eetlepels Chinese wijn of droge sherry


Verder heb je nodig


Pan,vergiet,mixer of vijzel.


Maissoep voor deze soep kan zowel verse mais als mais uit een blik worden gebruikt.Mais(zea mays)is een graansoort met bloeikolven,die talrijke zaadkorrels bevatten.In de warme streken-Azie,Zuid-Afrika,Zuid-Amerika-Zuid Europa vervangt de mais de tarwe.Van de suikermais worden de jonge,nog niet geheel rijpe kolven als groente gegeten.Van de pofmais,ook wel bekend als knalkoren,worden de korrels gedroogd en gepoft en daarna gezouten of gezoet in de handel gebracht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de gedroogde paddestoelen in veel water;laat de champignons uit blik uitlekken.
Was de prei en snijd deze in smalle reepjes.

Bereidingswijze

Breng in een soeppan de bouillon aan de kook
en doe daar de prei,de peper en de helft van de ve-tsin in.Verwijder van de mais de buitenste bladeren en de draden,snijd de stronk af en kook de kolven 20 minutenin een gesloten pan met zoveel water dat ze ruim onder staan.Doe mais uit blik in een steelpan en kook de kolven 5 minuten.Snijd intussen de paddestoelen of champignons kleiner en snijd ook de ham klein.
Schep 2/3 gedeelte van de ham door het kippepoelet en roer daar de eiwitten door.
Roer dit mengsel door de bouillon en laat deze,al roerende,weer aan de kook komen;Doe dan de champignonsnippers in de pan.
Giet de mais af,neem de korrels van de kolf en maak de maiskorrels met de mixer of vijzel zeer fijn.Voeg wat water aan de mais toe en roer dit papje door de bouillon.
Laat deze onder goed roeren aan de kook komen.Proef de soep en voeg daaraan de wijn,eventueel de rest van de ve-tsin en peper of zout toe.

Serveertip

Strooi,als de soep wordt geserveerd,er de rest van de hamsnippers in.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zwollenaartje


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zwollenaartje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top