1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Ierse keuken
  5. Irish stew

Irish stew

Door: zwollenaartje

  • Iers, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-01-2005

Ingrediënten 4 personen


400gr:in flinke dobbelstenen gesneden lamslapjes1 kleine ui1 laurierblad2 kruidnagelszout3 middelgrote gepelde uien1 in vingerdikke stukken gesneden prei1 gesnipperde stengel bleekselderij1/2 theelepel komijnzaadjespeper uit de molen700gr:in stukken gesneden aardappelen


Verder heb je nodig


Stoofpan


Irish Stew,deze stoofschotel bezit internationale vermaardheid.
Van land tot land kan het recept echter nog wel eens verschillend zijn.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Nvt

Bereidingswijze

Doe het vlees in de pan met de ui,waarin met de kruidnagels het laurierblad is vastgeprikt.Voeg zout en 1/2 liter kokend water toe,laat dit zacht koken.Snijd de uien overdwars in vingerbrede stukken.Doe deze in de pan met de prei en bleekselderij.Laat de inhoud van de pan koken.Strooi komijn,peper en zout op de groenten.Leg daarop de aardappelen en strooi er wat zout op.Breng de bouillon weer aan de kook,leg het deksel op de pan en temper de warmtebron.Laat het gerecht in 30-35 minuten zeer goed gaar worden.Verwijder de ui met de kruidnagels en dien de stoofschotel desgewenst in de stoofpan op.

Serveertip

Nvt



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zwollenaartje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top