Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Mosterdfruit

Mosterdfruit

Door: orphan

  • Multi-cultureel, Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 26-01-2005

Ingrediënten


4 peren
4 appelen
250 g poedersuiker
10 dl water
4 pruimen
12 druiven
7.5 dl wijn (wit/droog)
30 g mosterdpoeder
500 g honing (vloeibaar)



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de peren en de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukjes. Doe de poedersuiker en het water in een pan met een dikke bodem en verwarm het op een laag vuur. Voeg de stukjes peer en appel toe en houd het suikerwater 10 minuten tegen de kook aan. Voeg dan de pruimen en de druiven toe en laat alles nog 5 minuten zachtjes doorkoken.

Neem de pan van het vuur en laat het mengsel een nacht staan. Breng het geheel de volgende dag opnieuw tegen de kook aan. Schep het fruit uit de pan, laat het uitlekken en verdeel het over een aantal glazen potten. Doe de witte wijn, honing en mosterdpoeder in een pan met een dikke bodem en breng het tegen de kook aan. Schenk de vloeistof over het fruit en sluit de potten hermetisch.

Tip: dit mosterdfruit blijft enkele weken goed en smaakt heerlijk bij gekookt of gebraden vlees.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top