175 gram boter
- 75 gram lichtbruine basterdsuiker
- 3 eiwitten
- 3 eierdooiers
- geraspte schil van 1 sinaasappel
- sap van 1 sinaasappel
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 6 eetlepels poedersuiker
- geraspte schil van 1 citroen
- sap van 1 citroen
- 2 eetlepels gemalen amandelen
- 3 1/2 dl slagroom
- 1 eetlepel Grand Marnier
- Voor versiering :
16 gesuikerde sinaasappel- en citroenschijfjes
- gesuikerde amandelen
- verse bloemen
Laat een berichtje achterals je mijn recept meeneemt
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een tubandvorm van 9 dl in
en bestrooi hem met bloem.
Klop de helft van de boter en alle
basterdsuiker tot een bleek en romig geheel.
Klop het eigeel, sinaasappelrasp en -sap
erdoor samen met 75 gram bloem.
Klop de rest van de boter en poedersuiker
in een apart kommetje romig.
Roer het citroenrasp en -sap erdoor,
alsmede de rest van de bloem en amandelen.
Klop de eiwitten stijf en spatel
ze door het mengsel.
Lepel beide mengsel een voor een
in de tulbandvorm.
Snijd er met een vleespen doorheen
zodat een mooi gemarmerd patroon ontstaat.
Bak de taart in 50 minuten gaar.
Laat de taart 10 minuten in de vorm staan
en laat hem dan op een rooster afkoelen.
Klop de slagroom met de Grand Marnier
tot een romig mengsel.
Bestrijk de taart met een plat mes ermee.
Versier de taart met gesuikerd fruit,
de dragees, gesuikerde amandelen
en verse bloemen.
hildameisters 12-05-2018
Lijkt me heel lekker, ik ga hem zeker een keer proberen.
Krientjes 07-05-2014
Ziet er goed uit ga ik binnenkort proberen
mar505 04-05-2011
ik voeg hem ook toe en ga hem zeker een keer maken.
Hobbykookster 04-05-2011
wow die ga ik zeker een keer maken heb het toegevoegd!!