1. Home
  2. Recepten
  3. Thaise keuken
  4. Thaise rijsttaart

Thaise rijsttaart

  • Thais, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-01-2005

Ingrediënten 10 personen


225 gram Thaise rijst
- 1 liter melk
- 115 gram poedersuiker
- 6 gekneusde kardemompeulen
- 2 laurierblaadjes
- 3 dl slagrroom
- 6 eiwitten
- 6 eierdooiers
- Voor het glazuur :
3 dl slagroom
- 200 gram kwark
- 1 theelepel vanille-essence
- geraspte schil van 1 citroen
- 3 eetlepels poedersuiker
- Voor versiering :
zwarte bessen
- schijfjes kiwi
- carambola


Verder heb je nodig


Laat een berichtje achterals je dit recept meeneemt


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vet een taartvorm met een doorsnede van 25 cm in
en bleed hem met ingevet bakpapier.
Kook de Thaise rijst 3 minuten in een pan
met water zonder zout.
Laad de rijst goed uitlekken.
Schnek de melk erbij en voeg
de suiker, kaneel, kardemompeulen en laurier toe.
Breng de melk aan de kook en laat
hem zachtjes al roerend 20 minuten koken.


Laat de melk afkoelen en verwijder
laurierblaadjes en kardemompeulen.
Schenk de melk in een kom en klop
de slagroom en dan het eigeel erdoor.
Verwarm de oven op 180 graden.
Klop de eiwitten stijf tot zich
pieken ontstaanen spatel het
door het rijstmengsel.
Lepel het mengsel in de bakvorm en
laat het 50 minuten bakken.
Het midden moet iets vochtig aanvoelen.
Laat de taart goed afkoelen in de vorm
en stort hem op een groot bord.
Klop de slagroom stijf.
Roer de kwark, vanille-essebce,
citroenrasp en suiker erdoor.
Bestrijk de bovenkant en zijkanten
met de slagroom en versier met het fruit.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top