1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Creme brulee
  5. Creme Brulee

Creme Brulee

Door: sonjatestpagina

  • , Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-01-2005

Ingrediënten 4 personen


2 dl melk * 1 vanillestokje * 80 gr. kristalsuiker * 5 eidooiers * 2,5 dl slagroom * 4 el rietsuiker


Verder heb je nodig


4 kleine ovenvaste schaaltjes


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Melk met vanillestokje en 20 gr. suiker aan de kook brengen. In kom eidooiers met 60 gr. suiker loskloppen. Hete melk al roerend toevoegen en slagroom erdoor roeren. Vanillestokje opensnijden en merg eruit schrapen. Vanillemerg door melkmengsel roeren en mengsel in ovenschaaltjes schenken. Oven voorverwarmen op 120 graden. Schaaltjes in braadslede zetten en heet water in braadslede schenken tot iets onder rand van schaaltjes. Creme brulee ikn midden van oven in ongeveer 40 minuten laten stollen. Vervolgens grill voorverwarmen op hoogste stand. Op elke creme brulee 1 el rietsuiker strooien en suiker onder grill in enkele minuten laten caramelisseren.



Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonjatestpagina
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top