Voor 4 pers.
500 gr witlof, 100 gr aardappelen, 80 gr gerookte zalm, 1 kippenbouillon tablet, 75 cl water, 25 cl room, 50 gr boter, 1 theel maiszetmeel, 4 dilletakjes, sap van 1 citroen, peper en zout
Een soeppan, een blender of staafmixer
Een heerlijke soep van witlof met gerookte zalm
Schil de aardappelen, sij ze in blokjes en kook ze zachtjes in gezouten water. Was het witlof en snij het in stukjes. Snij de zalm in fijne reepjes.
Smelt 40 gr van de boter in een soeppan en fruit hierin het witlof 10 minuten zachtjes aan. Overgiet met het citroensap en het water, doe de bouillontablet erbij en kruid met peper.Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken.
Mix de soep en voeg de room en het in wat water opgeloste maiszetmeel toe. Proef of de soep voldoende gekruid is en breng aan de kook.Doe de rest van de boter in de soep en mix dan nog eens goed door. Giet de aardappelen af.
Verdeel de klein gesneden aardappel over vier warme soepborden.Overgiet deze met het roomsoepje en versier elk bord met zalmreepjes en een takje dille.Geef er eventueel stokbrood met kruidenboter bij!
caroca 30-05-2006
Lijkt me erg lekker! Moet er niet meer water in en meer room?
Groetjes, Caro
alidada 02-02-2005
Neem ik mee, nog nooit een soep van witlof met zalm gemaakt.
Groetjes,
Louise
keukenlab 30-01-2005
Hai ik heb je soepje meegenomen naar mijn pagina.
Lijkt erg lekker.
We zijn gek met lof op mijn andere pagina heb ik een recept staan met lof.
Dit is wat anders je hoort nog van mij.
Groetjes Mary
mdpned 27-01-2005
Ik ben geen kok,maar deze soep ga ik zeker maken.
Hoeveel sterren weet ik nog niet,eerst proeven.
Pieter