1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Pastei gebakken in een aarden pot.

Pastei gebakken in een aarden pot.

Door: bezemsteeltje

  • Belgisch, Buffet
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-01-2005

Ingrediënten 4 personen


-VOOR HET DEEG-
1flinke mespunt zeezout.
-175 gram speltmeel of bloem.
-85 gram boter.
-3 soeplepels koud water.

-VOOR DE VULLING-
-250 gram soepvlees of kip.
-Kruidige boullion(zelfgetrokken of een blokje).
-1 theelepel peperkorrels.
-1flinke ui.
-4 cantharellen.
-1 eetlepel gebroken amandelen.
-1 mespuntje nootmuskaat.
-1 eetlpel limoen-of citroensap.
-1theelepel bruine suiker.


Verder heb je nodig


-Paneermeel .
-1 pastei of taartvorm van 15 cm doorsnede.
-Oven.
-Deegrol.
-Ketel.


Een heerlijk Middeleeuws recept!

Ontdek meer:

Voorbereiding

-VOOR HET DEEG-
-Meng het zout door het speltmeel en wrijf er de boter door.Draai hierbij het mengsel om zodat er veel lucht in komt.
-Zodra het mengsel de structuur van fijn broodkruim heeft aangenomen,voeg je er het koude water bij.
-Kneed op een met bloem bestoven werkblad het deeg soepel en glad.
-Maak er een bal van en verpak in aluminiumfolie en laat 30 minuten rusten op een koele plaats.
-Neem dan 2/3de van het deeg,rol uit,en leg bekleed hiermee de ingevette en met paneer meel bestrooide vorm.

Bereidingswijze

-DE VULLING-
Stoof het vlees in de kruidige bouillion gaar.
-Wrijf de peperkorrels in een vijzel fijn en voeg bij het vlees.
-Pel de ui en snij in grove ringen.
-Breek de cantharellen in grote stukken.
-Meng dit alles samen met de amandelen,nootmuskaat,citroensap en de bruine suiker.
-Vul de basis op .
-Rol de rest van het deeg uit en leg over de vulling.
-Druk zachtjes aan met een houten lepel.
-Smeer eventueel wat in met wat losgeklopt ei.
-Bak de pastei in een oven van 175 graden gedurende 45 minuten tot hij mooi bruin en gaar is.

Serveertip

-Deze pastei kan zowel warm als koud gegeten worden.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bezemsteeltje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top