1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Gebakken rijst met kappertjes, ansjovis en olijven

Gebakken rijst met kappertjes, ansjovis en olijven

Door: celise79

  • Internationaal, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 24-01-2005

Ingrediënten 4 personen


4 etl olijven met amandelen,
8 ansjovisfilets,
1 rode ui,
500 gr gekookte rijst,
2 tl italiaanse (keuken) kruiden,
2 etl kappertjes,
2 etl citroensap,
scheut slaolie,
peper en zout



Verder heb je nodig


Snij plank, mes, wok, kookpan


Weer eens wat anders...

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de rijst zoals gewoon. Snipper de ui en halveer de olijven.

Bereidingswijze

Verhit de olie en bak de ui ongeveer 3 min. op matig vuur. Zet vuur hoog en voeg de olijven, ansjovis, helft van de rijst en kappertjes toe. Bak 3-4 min. Voeg beetje bij beetje de andere helft van de rijst toe, laat nog even meebakken. Breng op smaak met citroensap en peper&zout.

Serveertip

Lekker met gegrilde zalmfilet en komkommersalade.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van celise79
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top