Maaltijdsalade met gorgonzola, walnoten en peer
- Frans, Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op 24-01-2005
Supersnel en superlekker. Voor de vrijdag na het werk, bord op schoot en een glas wijn erbij.
Ingrediënten 2 personen
* 1 afbak ciabatta* 3 eetl walnoten
* 4 eetl (walnoten)olie
* 2 eetl witte wijnazijn
* 1 zak veldsla(melagne) ca. 100 gr.
* 2 rijpe handperen
* 2 stengels bleekselderij
* 100 gr gorgonzola
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 966,00 kcal |
Koolhydraten | 90,33 g |
Eiwitten | 26,95 g |
Vetten | 52,35 g |
Benodigdheden
slakom, mes, koekepanVoorbereiding
Bleekselderij in dunne boogjes, * Handperen gewassen en in dunne partjes, * gorgonzola in blokjes (breken), * Ciabatta afbakken in de oven.
Bereidingswijze
Walnoten in de koekepan goudbruin roosteren. - Azijn, olie, zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. - In een grote kom de sla, peer, bleekselderij, gorgonzola, walnoten en de dressing voorzichtig door elkaar scheppen.
Serveertip
Ciabatta erbij serveren
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties