Kip met venkel

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.

een gerecht voor de slanke lijn.

Kip is bij uitstek een caloriearme bron van eiwitten. Het vet zit vooral in het vel, dat gemakkelijk verwijderd kan worden. Venkel is een zeer gezonde groente, het bevat weinig calorieen, is ook volkomen vetvrij en is een goede bron van mineralen. De oude Grieken gebruikten venkel als vermageringsmiddel en noemden het 'marathron' dat 'dun worden' betekent.Voor 4 personen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
800 g kipfilets
zout , vers gemalen witte peper
1 snuifje cayennepeper
2 venkelknollen
1/8 l kippenbouillon
2 citroenen
2 eetlepels groene olijfolie
1 snuifje Provencaalse kruiden
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 297,76 kcal
Koolhydraten 3,60 g
Eiwitten 48,15 g
Vetten 8,83 g

Voorbereiding

1. Maak de venkel schoon en snij hem in repen

Bereidingswijze


2. Verdeel de kipfilets in blokjes of reepjes en pocheer samen met de venkel gaar in de kippenbouillon. Laat uitlekken en lichtjes afkoelen. Kruid met peper en cayennepeper.


3. Pers het sap van een citroen en klop het op met de olijfolie en de Provencaalse kruiden. Giet over de kip en de venkel en garneer met citroenschijfjes.


Serveertip

Tip



Het kooknat van de kip en de venkel kan worden gebruikt als basis voor een pittige soep.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

vifke avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten