1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Eendenfilet geflambeerd

Eendenfilet geflambeerd

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-01-2005

Ingrediënten 4 personen


Wilde eendenfilet geflambeerd
Ingredienten

4 wilde eendenfilets
4 el. cognac
4 perzikken of abrikozen
50 gr. boter of margarine
zout en peper



Wilde eendenfilet met perzikken geflambeerd

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrooi de filets met zout en peper. Verwarm de 35 gr. boter in een pan en schroei hierin de filets aan beide zijden dicht. Neem de filets uit de pan en voeg de ontpitte vruchten in schijfjes toe. Neem de vruchten uit de pan en leg deze op een verwarmde schaal. Voeg de overige boter toe aan de pan en verwarm deze opnieuw. Bak de eendenfilets aan beide zijden bruin (ca. 4 minuten per zijde). Neem de eendenfilets uit de pan en leg ze op de schaal met vruchten. Verwarm de cognac in een metalen soeplepel, steek de cognac aan en giet de brandende cognac over de filets op de schaal.



Serveertip

Lekker met gekookte broccoli, stoofpeertjes en gebakken aardappelschijfjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van princedirk


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van princedirk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top