Roergebakken Inktvis En Garnalen
- Japans, Hoofdgerecht
- 0-10 min.
Hou je van inktvis en garnalen dan moet je dit roerbak gerecht zeker een keer proberen.
Ingrediënten 2 personen
200 gram inktvisringen150 gram rauwe grote garnalen
2 tomaten
rijpe avocado
citroensap
4 eetlepels olie
4 teentjes knoflook
2 eetlepels citroensap
cayennepeper
2 eetlepels groene peperkorrels
2 bosuien
4 eetlepels gehakte peterselie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 683,36 kcal |
Koolhydraten | 41,48 g |
Eiwitten | 22,93 g |
Vetten | 46,30 g |
Bereidingswijze
Was de inktvisringen (of snij zelf schoongemaakte inktvis in ringen).
Was en pel de garnalen. Snij de tomaten in partjes.
Snij de avocado in blokjes en druppel er wat citroensap over tegen het verkleuren.
Verhit de olie en roerbak de inktvis en de garnalen 1 minuut op hoog vuur.
Voeg de knoflook en de tomaten toe en bak nog 1 minuut.
Zet het vuur wat lager en voeg de avocado, peperkorrels, citroensap, bosuien en peterselie toe.
Breng op smaak met zout en cayennepeper.
Laat alles goed heet worden.