Chicken Tikka Massala

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-01-2005

De baltiversie van de orginele Indiase kip tikka, 1 nacht marineren

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg kipfilet in stukjes, 1 kg tomaten in stukjes, 2 1/2 dl tomatenpassata, 50 g tomatenpuree, 1 el tandooripasta (Pataks), 2 tl gemberpasta (tube, koelvak), 2 teentjes knoflook geperst, 2 groen pepers zaad verwijderen fijngesneden, 1 el chilipoeder, 6 kruidnagels, 8 groene kardemompeulen, zout, 3 el boter of margarine, 3/4 dl room, 2 el honing, 1 1/2 el fenegriek, 2 el verse gember in reepjes gesneden, 2 el korianderblad fijngesneden
VOOR DE MARINADE: 3 dl yoghurt, 3 el verse gember fijngesneden, 3 teentjes knoflook geperst, 1/4 tl witte peper, 1/4 tl komijnpoeder, 1/4 tl gemalen foelie, 1/4 tl gemalen nootmuskaat, 1/4 tl gemalen kardemom, 1/4 tl chilipoeder, 1/4 tl kurkumapoeder, 3 el citroensap, 4 el olie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
(balt)wok of grote koekenpan

Voorbereiding

Meng de ingredienten voor de marinade, voeg de kipfilet toe en laat ze een nacht marineren in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden

Bereidingswijze

Bak de kip met de marinade in een bakblik +/- 20 min. in de oven. Schenk het vocht eruit. Doe intussen de tomaten, de tomatenpuree, in de (balti) wok en voeg 5 dl water toe. Voeg de tandooripasta de gemberpasta, de knoflook, de groen pepers, de chilipoeder, de kruidnagels, de kardemom en naar smaak zout toe. Verwarm alles op laag vuur totdat een dikke saus ontstaat. Voeg de boter en de room toe en roer goed. Voeg de honing naar smaak toe. Voeg de fenegriek, de warme kip en de gesneden verse gember toe en roer even. Bestrooi het met koriander en serveer meteen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten