Blauwe kaasmousse met walnoten

  • Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 23-01-2005

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 gram blauwe schimmelkaas, bijv. Danish Blue, 125 ml Blue Band Finesse voor Opkloppen, 75 gram walnoten, 75 gram rucola of veldsla, 0.5 eetlepel citroensap, 1 eetlepel (Bertolli)olijfolie.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Prak de kaas in een diep bord heel fijn. Klop in een kom de Blue Band Finesse voor Opkloppen stijf en voeg al kloppend in gedeelten de blauwe kaas toe. Hak de helft van de walnoten fijn en spatel ze luchtig door de kaasmousse. Laat de kaasmousse in de koelkast minsten 1 uur opstijven. Meng de rucola op veldsla in een kom met het citroensap en de olijfolie. Verdeel de sla over vier bordjes en schep er een flinke bol kaasmousse op. Strooi de rest van de walnoten erover. Serveer met bruin stokbrood of versgeroosterde toast.

Serveertip

Doe de kaasmousse voor een borrel of buffet in een leuke schaal of terrinevorm en laat de mousse hierin ook opstjven. Strooi er vlak voor het serveren wat walnoten over.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten